DOLAR 34,6733 % 0.02
EURO 36,6336 % 0
STERLIN 43,9422 % -0.04
FRANG 39,2460 % -0.15
ALTIN 2.931,21 % -0,19
BITCOIN 95.751,81 3.419

Kaşıntı ve Kabarmalar Nasıl Geçer?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kaşıntı ve Kabarmalar Nasıl Geçer?

Kaşıntı ve Kabarmalar Nasıl Geçer?

Enfeksiyona bağlı olarak meydana gelen kaşıntı ve kabarıklıklar amacıyla hekim kontrolünde evde yapılabilecek çok sayıda natürel tedavi tekniği vardır. Ama tedaviye geçilmeden evvelce semptomların asıl kaynağının doğru bir şekilde belirlenmesi gerekir.

Bilinçsiz bir şekilde oluşturulan tedaviler, pek çok meseleye amacıyla olabilir. Kaşıntıların giderilebilmesi amacıyla sarf edilen en geleneksel yöntemlerden biri olan bölgeye buz kompleksi programı yapılabilir. Aynı vakitte Alavere kaşıntı ve kabarıklara yeteri karşı sarf edilen en natürel tedavi yöntemlerinden birisidir. Avokadonun kabuğunun kaynatılıp kaşınan bölgeye sürülmesi de bedendeki kaşıntı ve kabarıklıkların azalmasına yardımcı olur.

Ciltteki Kabarıklık ve Kızarıklıkları Önlemek amacıyla Ne Yapılması Gerekir?

Ciltte meydana gelen kızarıklık ve kabarıklıkların, insanların psikolojik olarak rahatsız olmasına amacıyla oluyor. İnsanların günlük işlerini yapmasında zorluk çıkarır. Ciltteki kızarıklık ve kabarıklığın azalmasını önlemek amacıyla ilk olarak kızarıklık ve kabarmaya amacıyla olan alerjik tepkilerini asıl amacıyla teşhis edilmelidir.

Daha sonra da egzama, mantar enfeksiyonu, karaciğer hastalığı gibi pek çok sebepten ötürü ciltte kızarıklık ve kabarıklık meydana gelebilir. Cildin nemli kalması ciltte kızarıklık ve kabarıklığa amacıyla olabilir. Cilt hastalığından ötürü kaşıntının giderek yükselmesi problemi ile karşılaşan bireylerin hekime başvurması gerekir.

Kaşıntı Nasıl Geçer?

Kaşıntının tedavi edilebilmesi amacıyla ilk olarak kaşıntının amacıyla belirlenmesi ve altında yatan problemin tedavi edilmesi gerekir. Bir ilaç reaksiyonundan şüpheleniyorsanız değişik bir ilaca geçmek, kaşıntının azalmasını sağlayabilir. Aynı vakitte pek çok ilaç kaşıntının yansıra döküntüye de amacıyla olur. Kaşıntıyı önlemenin en basit yolu cilde iyi bakmaktır.

Cildinizi nemlendirirken kuruluğu engel olan losyonları ve kremleri tercih etmelisiniz. Aynı vakitte cildinizi tahriş etmeyecek yumUşak banyo sabunu kullanmanız gerekir. Ilık su ile duş almak, cildinizin rahatlamasına ve yumuşamasına yardımcı olur. Cilt kaşıntısına amacıyla olabilecek sentetik yapılı giysilerden uzak durarak mühim ölçüde kaşıntıyı azaltabilirsiniz. Kaşıntıyı azaltmak amacıyla kaşınan bölgeye buz programı yapmaya özen göstermeniz gerekir.

Vücudun rastgele bir bölgesinde ya da bütününde çıkan çok sayıda kızarık, kabarık ve kaşıntılı döküntüler, ürtiker ya da kurdeşen olarak adlandırılır. Oluşan döküntüler kuvvetli kaşıntılara amacıyla olabilir, kaşındıkça sayılarında, şişliklerinde, kızarıklıklarında ve boyutlarında artış görülebilir. Alerjik deri döküntüleri genelde 1-2 milimetrelik bir boyuta sahiptir. Ancak birtakım hallerde daha büyük boyutlara sahip olabilir. Akut ve vakitken olmak üzere iki tür ürtiker vardır.

Altı hafta ve daha kısa vakit kalan ürtikerler akut ürtiker, altı haftadan daha uzun vaktin ürtiker ise vakitken ürtiker olarak adlandırılır. Kurdeşen genelde ciltle ilişki eden bir alerjen madde doğrulusunda tetiklenerek meydana çıkar. Alerjik tepkiler neticesinde beden doğrulusunda imal edilen bir protein olan hitamın, kılcal damarlardan sıvı sızmasına amacıyla olarak cilt altında sıvı birikimine amacıyla olur ve bunun neticesinde ürtiker lezyonları meydana çıkar.

Yaygın görülen bir sıhhat problemi olan ürtiker, derhal bütün insanların %20’sinin ömürleri vakitsizce en az bir kez denk geldiği bir durumdur.

YORUM YAP