DOLAR 36,6753 % 0.09
EURO 40,0531 % 0.19
STERLIN 47,6169 % 0.05
FRANG 41,4598 % -0.24
ALTIN 3.516,44 % -0,05
BITCOIN 84.081,65 -0.595

Sigorta Şirketine Başvuru Dilekçesi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Sigorta Şirketine Başvuru Dilekçesi

Sigorta şirketine başvuru dilekçesi değer kaybı ödemesi almak isteyen araç kullanıcılarının en dikkat etmesi gereken konular bir tanesidir. Kanunları incelediğimiz ve Karayollarının Trafik kanunlarının 97. maddesince zarar gören kişinin yaptırdığı zorunlu sigorta maddelerinde bulunduğu gibi dava yoluna gitmeden önce sigorta şirketine başvuru yapması gerekir. Zarar görenin sigorta dilekçesi örneğine uygun bir şekilde dilekçeyi hazırlaması gerekir. Sigortaya başvuru dilekçesi yollandıktan sonra 15 gün boyunca çok dikkatli olmanız gerekir. Bu süre boyunca sigorta şirketine başvuru dilekçesi yollanmış ve cevap geldiyse buna göre hareket edilir. Olumsuz olarak sonuçlanan başvurudan sonra dava açabilirsiniz. Sigorta şirketine başvuru dilekçesi örneğini inceleyelim.

Sigorta Şirketine Başvuru Dilekçesi Örneği

Sigorta Şirketine Başvuru Dilekçesi

Sigorta Şirketine Başvuru Dilekçesi

Sigortaya tazminat için başvuru dilekçesi örneği değer kaybı talebi için çok önemlidir. Sigorta şirketine dilekçe örneği araştırmalar sonucu hazırlanmıştır. Örnek dilekçe ile değer kaybı başvurusu yapabilirsiniz

…… SİGORTA A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE

TALEP EDEN: İ…. S….

T.C:………..

ADRES:…..

VEKİL:İ Av. ….

PLAKA NO:….

KAZAYA SEBEP OLAN SİGORTALININ

AD:…

SOYAD:…

TC:…

PLAKA:….

KAZA TARİHİ:

KONU: Maddi hasarlı kaza sonucu zararımızın sigorta şirketin tarafından karşılanması için hazırlanmış sigortadan tazminat talebi dilekçesidir.

AÇIKLAMALARIMIZ

  1. Başvuruda bulunan müvekkilimizin XX plaka sayılı aracı ile ../../.. tarihinde E5 Otoyolu üzerinden ilerlerken kazaya karışmıştır. Kazada müvekkilimizin herhangi bir kusuru yoktur.
  2. Sigorta şirketiniz tarafından sigortalanmış XX plakalı araç başvuruda bulunan müvekkilimizin XX plakalı aracına çarparak maddi hasarlı kazaya sebebiyet vermiş ve aracın hasar almasına yol açmıştır.
  3. Bahsi geçen kazada sigorta şirketinizce sigortalanmış araç sahibinin sevk ve idaresinde bulunan XX plakalı trafik kurallarına aykırı şekilde hareket ederek müvekkilimizin sevk ve idaresinde olan XX plakalı araca çarpmıştır. Meydana gelen kazada maddi hasar oluşmuştur.
  4. Yaşanan kaza sonucunda kaza tespit tutanağı tutulmuş olup şirketinizce sigortalanmış olan XX plakalı araç tam ve asli kusurlu çıkmıştır.
  5. Maddi hasarlı kaza sonucunda bize başvuruda bulunan müvekkilimizin aracı hasar görmüş ve değer kaybı yaşamıştır. Piyasa değerinin düşmesi sebebiyle müvekkilimiz aracın değer kaybını talep etmektedir. Trafik Sigortası Genel Şartları incelendiğinde bu şartlar arasında bulunan A.1 maddesince Trafik Sigorta Poliçesinin kapsamı bildirilmiştir. Yazılan maddeye göre aracı sigortalayan ilgili sigorta şirketinin yazılan poliçe üzerinde belirtilen motorlu aracın hareket halindeyken herhangi birinin malına, canına zarar vermesi durumunda 2918 numaralı Karayolları Trafik Kanunu’na göre aracı hareket halindeyken kullanan şahıs için belirlenmiş hukuki kuralları, belirlenmiş zorunlu sigorta şartlarınca temin etmekle yükümlüdür.
  6. İlgili sigorta şirketinin Eksperinden alınan rapora göre aracın piyasa değeri …. olarak belirlenmiştir. Araç maddi hasarlı kaza sonrasında … TL değer kaybına uğramıştır. Belirlenen …. TL tutarındaki değer kaybının sigorta şirketine ihtarname dilekçesi yollandıktan ve dilekçenin tebliğinden itibaren 15 iş günü içerisinde …. IBAN numaralı … kişiye ait banka hesabına zararın ödenmesini vekaleten talep ederiz.

Başvuran Vekili

Maddi Hasarlı Kaza

Maddi Hasarlı Kaza

Kaza yapıldığında kesinlikle kaza tespit tutanağı tutulmalıdır. Başvuru dilekçesi ilgi sigorta şirketine yollanmadan ekspertiz aracılığı ile aracınızın değer kaybının hesaplanması da çok önemli bir husustur. Sigorta şirketine başvuru dilekçesi maddi hasarlı kazaya karışmış araç kullanıcıları için kesinlikle hayat kurtarıcı bir belge olarak karşımıza çıkmaktadır. Araç değer kaybı konusunda daha fazla bilgi almak istiyorsanız Araç Değer Kaybı Başvuru Dilekçesi konumuzu inceleyebilirsiniz. Dilekçe örneği araştırılarak tarafımızca hazırlanmıştır. Dilekçenin kişiler ve kurumlar tarafından kullanılarak olumsuz sonuçlar almasından kesinlikle sorumlu değiliz. Bu konuda danışabileceğiniz uzman avukatlık büroları bulunuyorsa kesinlikle destek almanızı öneririz.

Araç kullanıcıları, değer kaybı ödemesi almak için sigorta şirketine başvuru dilekçesi hazırlarken çok dikkatli olmalıdır. Başvuru dilekçesi eksiksiz ve doğru bilgiler içermelidir. Ayrıca, başvuru dilekçesi örneği araştırılarak hazırlanması tavsiye edilir.

Kaza tespit tutanağı, kaza sonrasında kazaya karışan araçların hasarlarının tespiti amacıyla düzenlenen bir belgedir. Bu belge, kaza sonrasında hemen tutulmalıdır. Kaza tespit tutanağı, başvuru dilekçesi hazırlama sürecinde önemli bir belge olarak kullanılacaktır.

Ekspertizden yardım almak da oldukça önemlidir. Eksperler, aracın hasarının belirlenmesi ve aracın piyasa değerinin hesaplanması konusunda uzmanlaşmış kişilerdir. Değer kaybı ödemesi almak isteyen araç kullanıcıları, eksperlerden destek almaları tavsiye edilir.

Sonuç olarak, araç kullanıcıları değer kaybı ödemesi almak için sigorta şirketine başvuru dilekçesi hazırlama sürecinde dikkatli olmalı, kaza tespit tutanağı tutmalı ve eksperlerden yardım almalıdır. Bu sayede, sigorta şirketi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda hak ettikleri ödeme miktarını alabilirler.

İlgili sigorta şirketine ihtarname başvuru dilekçesi örneğini tıklayarak indirebilirsiniz.

 

YORUM YAP